Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Što treba znati o obavljanju poslova zaštite na radu kod poslodavca nakon 1.7.2015.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Od 25. travnja 2015. na snazi su nova pravila o obavljanju poslova zaštite na radu kod poslodavca. Nova pravila o obavljanju poslova zaštite na radu, s kojima se poslodavci moraju uskladiti do 1. srpnja 2015., određena su Pravilnikom o obavljanju poslova zaštite na radu (Nar. nov., br. 112/14 i 43/15; u nastavku teksta: Pravilnik), kao i samim Zakonom o zaštiti na radu (Nar. nov., br. 71/14, 118/14 i 154/14; u nastavku teksta: Zakon).
Organiziranje i provedba zaštite na radu
Zakon i druga pravila zaštite na radu mora provoditi svaki poslodavac koji ima zaposlene radnike (osobe zaposlene temeljem ugovora o radu), ili angažirane osobe na radu izvan radnog odnosa. Zakonom je određeno kako je osoba na radu fizička osoba koja nije u radnom odnosu kod poslodavca, ali za njega obavlja određene poslove (osobe na stručnom osposobljavanju za rad, osobe koje rade za poslodavca temeljem ugovora o djelu, osobe koje rade za poslodavca temeljem autorskog ugovora, volonteri, studenti i učenici koji rade, ili obavljaju praksu kod poslodavca i sl.). Obavljanje poslova zaštite na radu kod poslodavca Jedna od obveza u provedbi zaštite na radu za poslodavce koji zapošljavaju radnike, ili imaju druge osobe angažirane na radu, koja proizlazi iz odredbi Zakona jest i obavljanje poslova zaštite na radu. U Zakonu se navode samo karakteristični poslovi zaštite na radu. Neki od odvih poslova regulirani su posebnim podzakonskim propisima (npr. sudjelovanje u postupku izrade procjene rizika; osposobljavanje radnika..... (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox