Volvo uvodi Android Auto platformu u sljedeću generaciju svojih automobila

Volvo se pridružio globalnoj alijansi vodećih tehnoloških i automobilskih kompanija posvećenih uvođenju Android platformi u automobile (tzv. Open Automotive Alliance), kako bi Android platformu za pametne telefone učinio dostupnom kupcima kroz inovativno korisničko sučelje.Integracija Android Auto platforme obećava novu dimenziju iskustva vožnje. Preko velikog ekrana osjetljivog na dodir na centralnoj konzoli, Android Auto u sam automobil dovodi aplikacije i servise dobro poznate korisnicima Android pametnih telefona i tableta.

„Googleov pristup jednostavnosti korištenja aplikacija, koje poboljšavaju svakodnevni život, čine Android Auto savršenim dodatkom posebnog iskustva vožnje za Volvo automobile,“ ističe Hakan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars korporacije.

Interakcija između Android Auto platforme i potpuno novog Volvo korisničkog sućelja značajno mijenja izgled i ugođaj auomobilskog interijera, kojeg karakterizira naglašena jednostavnost i funkcionalnost.

„S Android Auto platformom potrudili smo se osigurati iznimno ugodno korisničko iskustvo. To će vlasnicima naših automobila donijeti novu razinu fleksibilnosti i dostupnosti putem korištenja mobilnih uređaja, te unaprijediti digitalni ekosustav naših automobila,“ napominje Samuelsson.

Android Auto će omogućiti pristup Google Search, Google Maps i Google Play Music aplikacijama, kao i posebno adaptiranim posebnim aplikacijama kao što je Spotify. Svim telefonski baziranim aplikacijama moći će se upravljati glasom ili preko kontrola na upravljaču, ali i preko ekrana osjetljivog na dodir, što znači da je korištenje maksimalno pojednostavljeno i sigurno.

Veliki Volvov ekran osjetljiv na dodir daje korisnicima prednosti istovremenog korištenja Volvo i Android Auto sadržaja, bez potrebe za prebacivanjem s jednog na drugi izvor informacija.

„Korisnici Android pametnih telefona osjećat će se u Volvo automobilu kao kod kuće. Kreirali smo potpuno integrirano korisničko iskustvo s našim velikim ekranom osjetljivim na dodir, a koji iskustvo korištenja mobilnog uređaja izdiže na novu razinu. To, u kombinaciji s očiglednim sigurnosnim prednostima naprednog sustava glasovnog navođenja čini Android Auto savršenim parom za Volvo.“  zaključuje Samuelsson.

Android Auto bit će dostupan u svim novim Volvo modelima, postavljenim na novu SPA platformu, počevši od novog Volva XC90 koji će biti predstavljen na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox