STOP ''odljevu mozgova'': Adris grupa pokreće zapošljavanje mladih

Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, svakodnevnom rastu broja nezaposlenih te sveprisutnom pesimizmu u hrvatskom društvu, Adris grupa pokreće jedinstveni program zapošljavanja visokoobrazovanih mladih ljudi.

 

Projekt „Budućnost u Adrisu“ zamišljen je kao jednogodišnji program rada i usavršavanja, koji će mladim stručnjacima iz Hrvatske, koji traže svoj prvi posao, omogućiti obavljanje jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža i dodatnog usavršavanja u članicama Adris grupe, a potom najboljima od njih osigurati i stalno zaposlenje te kontinuirano stručno usavršavanje.

Pokretanjem prvog projekta zapošljavanja najboljih mladih diplomanata, odnosno pripravnika u Hrvatskoj, Adris grupa, kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i regiji, vlastitim primjerom pridonosi promjeni trendova na hrvatskom tržištu zapošljavanja. Naime, većina uspješnih hrvatskih kompanija mlade ljude bez radnog iskustva često ostavlja pred zatvorenim vratima, a u prilog tome govori i činjenica da mladi između 18 i 30 godina u ukupnoj brojci nezaposlenih participiraju s više od 32 posto.

Pokretanjem ovog projekta, Adris grupa želi utjecati na promjenu mentaliteta u hrvatskom gospodarstvu, potičući i druge korporacije u zemlji na sličan iskorak, kako bi se dogodile pozitivne promjene u društvu, vratilo međusobno povjerenje i optimizam te zaustavio odljev obrazovanih mladih ljudi, koji su u potrazi za dobrim i sigurnim zaposlenjem sve više spremni napustiti Hrvatsku.

Pravila natječaja objavljena su na korporativnim stranicama www.adris.hr. Na natječaj se do 20. prosinca mogu javiti svi hrvatski državljani koji su završili fakultet ili poslijediplomski studij u Hrvatskoj ili inozemstvu, s prosjekom ocjena položenih ispita ne manjim od 4,0, a mlađi su od 30 godina starosti. Imena polufinalista koji će biti pozvani na razgovor za posao bit će objavljena u siječnju. (PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox