Dodijeljena prva Gault & Millau priznanja hrvatskoj gastronomiji

10/04/2018

Prvo izdanje gastronomskog vodiča nastalo je u šest mjeseci te uključuje 100 restorana, 100 vinarija i 50 pop up restorana i dostupan je i na engleskom jeziku.


Za chefa godine proglašen je Vjeko Bašić, chef restorana Konoba Boba s Murtera. S najviše kapica, točnije njih četiri nagrađena su dva restorana, rovinjski Monte i šibenski Pelegrini. Velikim chefom sutrašnjice za 2018. proglašena je Ana Grgić, chef restorana Zinfandel's u sklopu hotela Esplanade, a trofej za chefa tradicijske kuhinje za 2018. ponio je Branimir Tomašić, chef restorana Mala hiža.

Dodijeljeni su i trofeji u kategoriji Mladi talent 2018., Deniju Srdoču, chefu restorana Draga di Lovrana i Duji Kanajetu, chefu restorana Artičok.

˝Ovo je vodič koji želi sve restorane dobre kuhinje koji koriste lokalne namirnice staviti na jedno mjesto. Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni i to je moto ovog vodiča. Drago mi je da je Hrvatska napredovala na polju gastronomije˝, napomenula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault & Millaua za Hrvatsku.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox