Bez natječaja: Pored postojećeg, država radi novi portal za ulagače

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva naručilo je od Vlade novi internetski portal za domaće i strane ulagače iako jedan takav već postoji. Umjesto da se samo promijeni logotip i reference na starom portalu APIU.hr (Agencija za promicanje izvoza i ulaganja), naručen je posve novi projekt, saznaje Poslovni dnevnik.

 

Glasnogovornica Ministarstva gospodarstva, Marijana Šundov, navodi da će novi portal biti nazvan ''Invest in Croatia'' te da će biti bolji i bogatiji informacijama, ne samo onima koje su sadržavale stranice APIU.hr, Izvoz.hr i Ministarstvo gospodarstva, nego i mnogim drugim.

Bivši ravnatelj APIU-a, Slobodan Mikac, navodi kako je šteta što ministarstvo nije samo preuzelo portal za investitore, budući da je se APIU.hr razvijao tri godine uz donacije EU, USAID-a, veleposlanstva, Irske, Svjetske banke te velikih kompanija, čija je donacija po procjenama bila u vrijednosti od 40.000 funti.

Osim toga, Ministarstvo gospodarstva nije za izradu ovog portala raspisalo javni natječaj, piše Poslovni dnevnik. Glasnogovornica je Marijana Šundov pojasnila da za to nije bilo potrebe budući da je posao vrijednosti manje od 70.000 kuna, odnosno praga ispod kojeg ne mora raspisivati javni natječaj. Bile su prikupljene tri ponude, a kao najjeftinija je odabrana tvrtka Trifolium. Tvrtka koja je do sada održavala portale Ministarstva Globaldizajn nije ni znala da je možda izgubila dugogodišnjeg klijenta kojemu rade godišnje održavanje portala.  (SJ)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 13.4.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox