Uspješna karijera pomoću umnih (mentalnih) mapa

14/08/2020

Vještina izrade umnih mapa je revolucionaran alat 21. stoljeća i novo učinkovito rješenje za sustavno postizanje uspješne osobne i profesionalne karijere!


S vještinama izrade umnih mapa u cilju postizanja osobne i profesionalne karijere doživljava se totalni zaokret prema sustavnoj i kontinuiranoj uspješnosti.

Postavljanje ciljeva

Nizom vrhunskih, ali zato jednostavno definiranih alata postavljamo različite ciljeve iz osobne i profesionalne karijere. Od onih svakodnevnih, strateških do egzistencijalno važnih.

••Pomoću umnih mapa ciljevi se lako, jednostavno i brzo postavljaju specifično, mjerljivi su, procjenjuje se njihova izvodivost, sagledava se koliko su realni za nas (želja je jedno, a stvarne mogućnosti su drugo) i stavljaju se u realni vremenski okvir za postizanje cilja.

••Kvalitetnim postavljanjem ciljeva osiguravamo fokus (usmjerenost) što nam omogućava bilo koje postignuće u osobnoj i profesionalnoj karijeri.

••Postavljanje ciljeva je vještina koja se uči, a umne mape skraćuju taj proces.

••Uporaba umnih mapa za postavljanje ciljeva će omogućiti postizanje ciljeva koji zahtijevaju optimalnu uporabu resursa.

Planiranje

Može li se uspješna karijera lako planirati? Vrlo teško, što pokazuju i rezultati istraživanja koja se svakodnevno provode. Međutim, pomoću umnih mapa karijera se vrlo lako planira jer se koriste prednosti umnih mapa: laka izgradnja cjelovite slike plana kao i strukturiranje elemenata plana što proces izrade plana čini jednostavnom procedurom.

Po svom karakteru umne mape daju cijeli naš život na dlanu (cjelovita slika). Korištenjem jednostavnih, ali zato cjelovitih alata za izradu pojedinih elemenata planova pomoću umnih mapa postiže se brzina izrade, kvaliteta i jasnoća planova.

Izrada poslovnih, financijskih, marketing, prodajnih i drugih brojnih planova pomoću umnih mapa omogućava kvalitetu planova koji su preduvjet kako bi se planovi i realizirali u stvarnosti. Svojim brojnim prednostima vještina izrade umnih mapa planiranje čini jednostavnim, jasnim, jednoznačnim i izvjesnim.

Upravljanje

Od željenog cilja prema njegovom postizanju potrebno je obaviti niz potrebnih aktivnosti. Pomoću umnih mapa cijeli proces upravljanja čini se logičnim, strukturiranim i pronalaze se najbolja rješenja s obzirom na resurse koje imamo na raspolaganju i promjene koje se događaju tijekom kretanja k postavljenom cilju. Postizanje ciljeva je izvjesno bez stresa, sukoba i nesavladivih prepreka. Jednostavno rečeno: Umne mape kontroliraju sva događanja tijekom kretanja prema postavljenim ciljevima u bilo kojem području našeg života i rada.

Rješavanje problema

Pojava problema je nezaobilazna u našim životima i svakodnevna su pojava. Nije problem pojava problema nego njihovo nerješavanje. PS/SŠ

Autor teksta: Milan Grković

Izvor: Poslovni savjetnik br. 144

Ostatak teksta pročitajte klikom na PDF ikonu

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox