Uzalud vam trud prodavači!

02/07/2018

Ispričat ću Vam jednu osobnu anegdotu. U početku poslovanja Bićanić Consultinga bio sam opsjednut time da imam sadržajno i kvalitativno bolju ponudu (što će reći - bolje prodajne treninge i seminare) od konkurencije.


Proveo sam mnogobrojne besane noći prvih godina "privatluka" razmišljajući kako usavršiti moju ponudu i tako napraviti korak ispred konkurencije.

I dok sam ja tako smišljao "the" prodajni trening koji će biti trening svih treninga, moji su konkurenti smišljali... kako prodati svoje treninge. I to su činili puno bolje od mene!

Udarivši svojom tvrdoglavom tikvom po X-ti put u zid, shvatio sam da nije samo važno imati najkvalitetniju i najbolju ponudu. Nekad to nije uopće važno - kvaliteta je "higijena" na današnjem tržištu - ako uopće želimo zaslužiti ulaznicu na tržište!

U današnjim vremenima važno je biti i najbolji i najinovativniji i najkreativniji u prodaji onog što prodajemo.

Zabrinjavajući broj poduzetnika, tvrtki i prodavača danas potroši previše vremena na osmišljavanje proizvoda i usluga, a premalo na razmišljanje o tome kako će to uopće prodavati.

I tako, dok mi lijemo suze radosnice nad našim fantastičnim ponudama, konkurencija lije suze radosnice nad fantastičnim rezultatima...

Zapamtite - "gladan" konkurent sa prosječnom ponudom je opasniji od "sitog" konkurenta sa odličnom ponudom!

Ako želite ostvariti uspjeh sa vašom kvalitetnom prodajnom ponudom, onda budite sigurni da imate i kvalitetnu prodajnu strategiju te prodajne djelatnike sa kvalitetnim prodajnim nastupom.

U tom se "prodajnom grmu" krije zec. Inače... Uzalud vam trud prodavači!

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox