Unaprijedite poslovanje boljom komunikacijom unutar tvrtke

U trenutnoj ekonomskoj situaciji poduzetnici moraju biti spremni odgovoriti na sve izazove koji ih čekaju. Kako bi uvijek bili korak ispred, vlasnici tvrtki se moraju potruditi oko kvalitetne komunikacije s osobljem.

Propusti u komunikaciji sa zaposlenicima mogu postati veliki problem i utjecati na moral i produktivnost zaposlenika. Otvaranjem komunikacisjkih kanala unutar tvrtke spriječit ćete probleme prije nego što postanu veći. Rad na poboljšanju komunikacije unutar tvrtke višestruko će vam se isplatiti. Zaposlenici će bolje razumjeti mehanizme poslovanja što u konačnici vodi do veće produktivnosti, boljeg odnosa prema klijentima i veće prodaje.

Redoviti razgovori managera i zaposlenika pokazat će treba li osoblje dodatnu pomoć pri rješavanju različitih poslovnih problema koje donosi ekonomsko okruženje. Važno je naglasiti da pri tome poduzetnici trebali vjerovati zaposlenicima da mogu obaviti svoj posao kako treba. Koji je smisao upošljavati osoblje ako im ne vjerujete da će obavljati svoj posao? 

Tvrtkama je za opstanak i uspjeh iznimno važna komunikacija. Vlasnik tvrtke mora znati što se točno događa u njegovoj tvrtki, koja područja poslovanja zahtijevaju njegovu pozornost – i koja područja bez brige može prepustiti zaposlenicima da odrade posao za koji su plaćeni. 

 

 

Izvor: www.newbusiness.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox