Pivovara Osijek ulaže 18 milijuna kuna za razvoj i širenje na tržištu

Osječka "Pivovara" ove će godine uložiti oko 18 milijuna kuna u razvoj novih brendova i tehnologije u cilju širenja na tržišta izvan područja Osječko-baranjske županije.

U osječkoj Pivovari najavili su proizvodnju novih vrsta premium i lager piva, a krenut će i s proizvdnjom vlastitih sokova, odustali su od proizvodnje sokova robne marke "Sinalco".
U Upravi Pivovare je istaknula kako s obzirom na konkurenciju u ovoj djelatnosti, nužno moraju izići izvan postojećih okvira te kako se stoga planira izlazak na zagrebačko tržište i druga područja Hrvatske, ali vjerojatno tek 2012. godine.

Tužba

Budući da je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) protiv njega podignuo tužbu, tražeći povrat svojih dionica, direktor Pivovare Ivan Komak je najavio mogućnost podizanja tužbe protiv HFP-a, zbog traženja odštete za izgubljenu dobit.

Na novinarski upit hoće li u tvrtki biti viška radnika voditelj Odjela uprave Ivan Bešlić rekao je kako će broj radnika odrediti uspjeh novih brendova i budućnost tvrtke na tržištu te da će se, ovisno o tome, procijeniti postoji li uopće mogući višak radnika.

Prema podatcima Uprave u tvrtki trenutačno radi 201 zaposlenik, a prosječna plaća u 2010. godini iznosila je 4.650 kuna. (PS/JK)

 

 

Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox