Tele 2 ulaže u novu vrhunsku mrežu

Samo 45 dana nakon što je objavljeno kako je Tele2 prvi puta godinu završio s neto dobiti, Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu, vrhunsku mrežu. Malin Holmberg najavila je kako će nova mreža osigurati 3G tehnologiju na svim lokacijama kao i da kompanija ulaže u izgradnju novih infrastrukturnih objekata. Ove investicije pokrenut će širok raspon nadogradnji koje će povećati brzinu, kapacitete, pokrivenost i performanse za privatne i poslovne korisnike. Investicija u nadogradnju mreže u 2015 godini dostići će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina.

Ovo je značajna investicija koja će zahtijevati suradnju u širem ekosistemu i Tele2 je već u procesu uključivanja u projekt do 50 hrvatskih kompanija s gotovo 500 ljudi diljem Hrvatske. Za Tele2 ova nova investicija također znači i zapošljavanje unutar same kompanije.

" Ova značajna investicija u novu 3G mrežu dolazi kao prirodan slijed i donosi našim korisnicima velika poboljšanja u smislu pokrivenosti i kvalitete mreže. Želim zahvaliti našim vjernim korisnicima i predanim zaposlenicima koji neprestano traže više standarde i pomažu nam unaprijediti naše usluge. Nastaviti ćemo pružati najbolju vrijednost za novac našim korisnicima na putu prema našem cilju od jednog milijuna korisnika" poručila je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska.

Johan Bergström, član uprave i glavni tehnički direktor Tele2 Hrvatska najavio je kako će mreža biti izvedena u suradnji s novim partnerom – tvrtkom Huawei. Rješenje koje će biti korišteno je Huaweijev Single-RAN wireless, koji se pokazao kao fleksibilna oprema koja odgovara na sve izazove budućnosti.

"Jedna od prednosti ovog rješenja je fleksibilnost u unaprijeđenu kapaciteta i brzine podatkovnog prometa kad se za to pokaže potreba. Ovo je vrlo važno u vrijeme kada se sve više koriste pametni telefoni i kada je upotreba podatkovnog prometa sve veća", objasnio je Johan Bergström. PS/S.P.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox