Loše stanje medija: I britanski BBC pliva u moru problema

08/11/2010

 Nisu samo hrvatski mediji ti koji se bore s problemima. Najveća korporacija za emitiranje radijskog i televizijskog programa u svijetu, BBC, se trenutno bori s nekoliko njih. Optužbe za monopolizaciju, štrajkovi novinara te kritika za loš medijski sadržaj vode BBC u more problema, piše nacional.hr.

S jedne strane komercijalni ga mediji optužuju za monopolizaciju koju navodno postiže pomoću poreza zamaskiranog u pristojbe, a s druge mu je strane britanska vlada zabranila podizanje tih pristojbi u idućih šest godina. Ta će vladina odluka BBC-u donijeti minus od 16 posto, piše nacional.hr.

U petak i subotu je oko 4.000 zaposlenika BBC-a, članova Novinarskog sindikata NUJ, pokrenulo 48-satni štrajk. Zaposlenici su nezadovoljni promjenama u planu njihovih mirovina. Naime zbog velikog gubitka u mirovinskom fondu predloženo je da suradnici u mirovinu odlaze sa 65 godina, umjesto dosadašnjih 60. Zbog štrajka nije emitirana radijska emisija ''Today'' koju koju svako jutro sluša oko 6,5 milijuna slušatelja. Budući da nije puno riješeno, već za tjedan dana suradnici su najavili novi 48-satni štrajk.

Osim ovih problema, BBC se suočava i s kritikom objavljivanog sadržaja, budući da su morali objaviti demant za vijest, za koju su dugo tvrdili da su točne informacije. (S.J.)

 

Izvor: www.nacional.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox