10 načina kako zaraditi novce na ljudskoj gluposti

30/05/2011

Ponekad se najbriljantnije ideje čine najočitijima, i nije vam jasno zašto se vi toga niste sjetili. Ponekad doduše imamo ne tako očite ideje, koje nisu ni najbriljantnije, ali ipak donose zaradu. A možda su baš zato jako pametne. Evo nekih, kako ih je popisao tportal.hr.

 

1. Unajmljivanje torbica
Web stranica Bag Borrow or Steal bavi se iznajmljivanjem luksuznih torbica poput Louis Vuittona ili Diora, pa tako možete biti ekstra „fensi“ za puno manje novca. Čak 250.000 žena podržalo je ovu ideju.

2. Kolica za pse
Ako možete dijete voziti u kolicima, zašto ne biste i psa? Pa približne su veličine, zar ne?:) Najtragičnije od svega je što se ova kolica zaista prodaju, al to nas ni ne čudi kad znamo da postoji dizajnerska odjeća za pse, modni dodaci, posebna hrana…

3. Kupoprodaja kose
Stranica hairtrader.com omogućava vam prodaju vlastite kose, a može vam donijeti i zaradu od preko 15.000 kuna. Pa tko je planirao šišanje… 

4. Celebrity na 24 sata
Ovo nas pomalo podsjeća na film „Igra“. Vi platite i postanete celebrity na 24 sata. Dakle, prate vas paparazzi, crveni tepisi, pijete koktela, vozite se u limuzini i sl., a bome platite i ljude koji vam prilaze i traže autograme. Ako to odradite dobro, možda uskoro nakon toga postanete i pravi celebrity – osoba koja se ničime ne bavi, ali se o njoj piše u novinama.

5. Čistači žvaka
U New Yorku postoji specijalizirani odred koji obilazi grad i čisti žvake s klupa, podova i ostalih površina. Možda bi takvi Gum Busters bili dobrodošli i u našim gradovima, jer tu bar ne nedostaje primitivaca koji žvake moraju bacati na pod iako koš za smeće imate na svakih nekoliko koraka.

6. Razbijanje tanjura
Jedna pametna žena iz San Diega organizira Smash Shack Party na kojem gostima na raspolaganju stoji cijeli meni jedaćeg pribora, odnosno posuđa koje prisutni onda razbijaju i na taj način izbacuju negativnu energiju i liječe frustracije. Jako podsjeća na one „angry rooms“ u kojima možete vikati, udarati rekvizite, trgati namještaj, a sve u svrhu izbjegavanja da to napravite nekoj stvarnoj osobi. 

7. Unajmi rodbinu
Tokijska agencija 'I want to cheer up' iznajmljuje obitelj. Da, da, dobro ste čuli. Možete unajmiti muža (seks isključen), sestre, bratiće, bake, djedove… a to može biti jako korisno ako vam je potrebna rodbina na nekim većim tipično obiteljskim događanjima, ili ako vam je uvjet za dobivanje fenomenalnog posla krasna, slatka obitelj (a vi živite kao Pale sam na svijetu).

8. Prodavači irskog blata
Dvojica Iraca dosjetila su se prodavati irsku zemlju, i to za potrebe svih nostalgičnih Iraca koji žive u sjevernoj Americi. Možete ju kupiti za sprovode, vjenčanja, ma i saditi na njoj, a je li riječ o irskoj zemlji ili o velikoj prijevari, tko će ga znati. Ne samo da su na tome zaradili milijune, već su dobili i certifikat američkog ministarstva poljoprivrede. Čisto ilustracije radi, pola kile ove zemlje (s čime zapravo ne možete ništa mnogo) košta nekih 75 kuna.

9. Prodavanje urina
Internetska stranica Mrs. Doe's Pee prodaje urin jelena, a postoje i smrznute varijante. Miris privlači jelene i idealan je za lovce koji žele privući što više primjeraka ove vrste. Ludi svijet...

10. Goli ručak
Nude dinning je najnoviji način zabave nudista. Dakle, kako i sam naziv govori, dođete u restoran, naručite klopu, pojedete ju i platite. I to sve ko od majke rođeni. A možda padnu i neke nemoralne ponude, što je očito i poanta. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox