Ultra maraton od xn sprinterskih dionica

09/06/2020

Svijet se mijenja brže nego ikad prije. Svaki dan svjedočimo događajima na koje možemo ili ne možemo uopće utjecati iako oni mogu izuzetno utjecati na živote tvrtki i nas samih (na kupce/ potrošače). Situacije koje su nam bile nezamislive, su se ipak dogodile. Naša komunikacija je postala trenutna, naši doživljaji javni. Pa ipak u toj neiscrpnoj količini informacija koje nas okružuju, mi nalazimo načina da odaberemo ono što smatramo korisnim a što učiniti nebitnim.


Maksimom „development and beyond“ naglašavamo koliko vanjski utjecaji mijenjaju našu svakodnevnicu i na koji način možemo direktno utjecati, a kojima se trebamo prilagoditi kako bi opstali kao tvrtke i kao kupci/potrošači. U tom kontekstu tvrtke, kao i svi dionici društvene reprodukcije moraju trčati više nego ikad. Moraju trčati ultra maraton od nepreglednog broja sprinterskih dionica.

Upravo sada negdje u svijetu postoji netko tko im radi o glavi i smišlja, kako će napraviti novi Uber, novi Facebook u njihovoj djelatnosti, zato moraju biti brzi i brzo reagirati kako bi opstali na tržištu i unapređivali komunikaciju s kupcima/potrošačima – ušli u taj divni novi uvrnuti svijet gdje vladaju neke nove zakonitosti, neki novi običaji, neka nova rješenja, neke nove vrijednosti.

Digitalne inicijative
Cijeli svijet se digitalizira , a gospodarski razvoj se sve više ubrzava. Digitalne tvrtke nove su poluge svjetskog razvoja, kako gospodarskog tako i društvenog.
Ključ uspjeha je „trčanje“ ubrzani razvoj zasnovan na stalnim inovacijama. U tom kontekstu Svjetski gospodarski forum (WEF) i EU izdali su preporuke o digitalnoj (moglo bi se reći i o virtualnoj) transformaciji.

Pokretanjem DTI (virtualne) inicijative nastoji se pridonijeti ubrzanom razvoju digitalne ekonomije i društva, kao ne samo odgovora već i rješenje na promjene
koje nas okružuju. U provođenju DTI inicijative tvrtke i njihovi kupci/potrošači primjenjuju stečeno znanje, tehnologije, rješenja i iskustva u kojima se ubrzano
razvijaju - pogledajmo samo na značajne razvojne promjene u komunikaciji kupaca/potrošača s tvrtkama. PS/SŠ

Autor teksta: Branko Pavlović

Izvor: Poslovni savjetnik br. 142

Ostatak teksta pročitajte klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_142_-44.pdf987.63 KB
PDF icon ps_142_-45.pdf303.78 KB
PDF icon ps_142_-46.pdf1.86 MB
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox