Financial Times Executive MBA lista za 2020.: Global Executive MBA zauzeo 32. mjesto u svijetu

Financial Times (FT) Executive MBA (EMBA) Ranking zasigurno je jedna od najprestižnijih i najvažnijih MBA ljestvica na svijetu.  Global Executive MBA program ne samo da se treću godinu za redom nalazi među 50 najboljih MBA programa u svijetu, već se ove godine flagship program poslovne škole WU Executive Academy popeo za 16 mjesta i dosegnuo 32. mjesto (#11 u EU/#2 u Njemačkoj/Austriji/Švicarskoj). Ovo ujedno predstavlja najbolji rezultat od prvog sudjelovanja na FT Rankingu 2008. godine. U 12 od 16 sveobuhvatnih evaluacijskih kategorija Global Executive MBA program je značajno poboljšao ili je zadržao poziciju.


Financial Times objavio je ovogodišnji EMBA Ranking. Objavu svake godine s nestrpljenjem iščekuju ne samo poslovne škole diljem svijeta, već i budući polaznici MBA programa: mnogi od njih se za donošenje odluke, uz vrhunske akreditacije poput AACSB, AMBA i EQUIS, oslanjaju na FT EMBA Ranking.

Ovogodišnji rezultat veliki je uspjeh zbog više razloga: na WU Executive Academy slavimo jer smo dobili najviše ocjene do sad i što smo se treći put za redom našli na listi 50 najboljih MBA programa u svijetu - rezultati su to koji potvrđuju naše uvjerenje da smo tijekom proteklih godina dobro usmjerili svoje napore. No još je važnije što ovaj ishod znači za sudionike našeg programa i alumnije: oni mogu biti sigurni da Global Executive MBA, zajedno sa svim ostalim sjajnim programima WU Executive Academy, pruža izvanredno karijerno okruženje koje će im omogućiti da rastu i profesionalno i osobno, kaže Barbara Stöttinger, dekanica WU Executive Academy.

Za rektoricu WU-a Edeltraud Hanappi-Egger, vrhunski plasman Global EMBA programa dokazuje da  je WU u ligi s vodećim svjetskim poslovnim školama: Poznate i priznate ljestvice posebno su vrijedne za studente i one koji su zainteresirani za daljnje obrazovanje jer pomažu identificirati ona sveučilišta koja se zalažu za vrhunsku kvalitetu. Činjenica da WU ostvaruje dobre rezultate na različitim rang listama lijepa je nagrada za stalne napore koji se ulažu u kontinuirano unaprjeđenje ponuđenog obrazovanja. To se odražava i na broju upisa: za WU postoji velika potražnja kako u Austriji tako i u inozemstvu, što nas čini ponosnima, kao i zbog izvrsnog rezultata na FT Executive MBA ljestvici.

Vrhunski rezultati u gotovo svim kategorijama, pogotovo na području “napretka karijere”

Ljestvica ocjenjuje  16 kategorija usmjerenih na kvalitetu programa i mogućnosti za razvoj karijere polaznika. U kategorijama vezanim za karijeru, Global Executive MBA postigao je osjetno bolje rezultate nego prošle godine: „Pogotovo u tri kategorije koje su vrlo bitne za alumnije: prosječna plaća od 207.000 USD  porasla je za 15% u odnosu na prošlu godinu te se sa 64% povećanje plaće (u usporedbi s razdobljem prije MBA) gotovo udvostručilo u usporedbi s prošlogodišnjih 33%", ponosno izvještava Stöttinger.

Kada je riječ o "radnom iskustvu", WU-ov MBA zauzeo je 7. mjesto na svijetu (#2 u EU / # 1 u Njemačkoj / Austriji / Švicarskoj),  ostavljajući za sobom programe  koji se nalaze u top 10 poput HEC u Parizu i IESE Business School. Štoviše, Global Executive MBA postigao je 12. mjesto (#5 u EU / #1 u Njemačkoj / Austriji / Švicarskoj) u kategoriji "iskustvo međunarodnog studija" nadmašivši EMBA programe INSEAD i CEIBS.

Ljestvicu Financial Times Executive MBA Ranking 2020 pogledajte ovdje. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox