HDZ prozvao oporbu zbog zakona o ništetnosti

Pojedinačnom saborskom raspravom o prijedlogu Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ te Republike Srbije, u kojoj su sudjelovali uglavnom zastupnici HDZ-a Josip Đakić, Andrija Hebrang, Vladimir Šeks i drugi, a HDZ-ovci su prozvali oporbu jer nisu došli na raspravu.

Među rijetkim oporbenim zastupnicima koji su se zadržali u sabornici bio je Danijel Srb iz HSP-a koji je dao potporu Zakonu o ništetnosti jer je, kaže: Posljednji trenutak da Hrvatska promijeni svoju politiku i bilateralne odnose prema Srbiji i zaštiti svoje nacionalne interese od realno postojeće pravosudne agresije.

HDZ-ovi zastupnici u raspravi su rekli kako je izostanak oporbenih zastupnika lijeve strane izostanak njihova poštenja, odgovornosti i domoljublja. Ministar uprave Davorin Mlakar ponovio je: Vlada RH je predložila zakon kojim bi obezvrijedila akte koji o određenim pitanjima dolaze iz Srbije i oduzela im bilo kakvu snagu.

Vlada RH je svjesna kako to nije dovoljno pa je danas predložila Saboru da donese i Deklaraciju o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije, kojom će pozvati susjednu državu da je ono što sada čini povreda međunarodnog prava te da se uzdrži od tog činjenja, dodao je. (Hina/HT)

 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox