Posao iz snova: Tajni gosti će za Ministarstvo turizma ispitivati kvalitetu hotela

Ministarstvo turizma je, kako smo nedavno pisali, izradilo novi Pravilnik o oznaci kvalitete za hotele čija je svrha dodjeljivanje oznake Q kvalitete onim hotelima koji se ističu svojom ponudom. U provjeri kvalitete od sada će sudjelovati i tajni gosti, piše Glas Slavonije.

Oznaku kvalitete zatražit će sami hotelijeri, a zadovoljavanje kriterijaprovjeravat će se svake 3 godine. Kvalitetu, odnosno zadovoljavanje kriterija provjerava povjerenstvo Ministarstva, ali i tajni gost.

Tajni gost tijekom minimalno 24 sata

Naime, tajni gosti ocjenjivat će kvalitetu usluge boraveći u hotelu, bez najave, i to tijekom najmanje 24 sata. Naravno, ne smiju odati svoj cilje posjete i Ministarstvu su dužni podnijeti iscrpan izvještaj o svom boravku. Tajni gost može biti jedna ili više osoba koje će biti iz redova Ministarstva ili pak ugledni stručnjaci s iskustvom u hotelijerstvu.

Osim toga, u hotelima u kojima pretendiraju dobiti ovu oznaku, Uprava će morati dati dokaz da vodi brigu o sigurnosti gostiju i osoblja, ulagati u osoblje, voditi brigu o zaštiti okoliša, imati poseban priručnik za poslovanje, odnosno propisane procedure koje zaposlenicima olakšavaju obavljanje svakodnevnih radnih zadataka i slično. (jh)

 

 

Izvor: www.glas-slavonije.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox