Violeta Bulc, europska povjerenica za promet, dobitnica nagrade IEDC-Poslovne škole Bled

»Izuzetno sam ponosna što je među ovogodišnjim dobitnicima najvišeg priznanja diplomcima IEDC-Poslovne škole Bled i Violeta Bulc, europska povjerenica za promet, koja je na našoj školi 2002. godine završila Predsjednički MBA studij,« izjavila je prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-Poslovne škole Bled.

Violeta Bulc je izuzetna žena, istinska vizionarka, poštovana znanstvenica, poduzetnica i inženjerka, a prilikom primanja nagrade istaknula je važnost znanja. „Poslovno obrazovanje je izvor globalnog znanja, ono nudi okruženje u kojem se rukovoditelji osposobljavaju u multikulturnom djelovanju, prekograničnoj suradnji i to je okružje u kojem niču različite iznimne ideje. IEDC-Poslovna škola je mala poslovna škola s velikim srcem. A upravo je potonje odlika svih dugoročno uspješnih projekata,“ izjavila je Violeta Bulc.

Budući da je obrazovne programe IEDC-Poslovna škole Bled pohađalo preko 75.000 polaznika iz 82 države, od čega je oko 5.000 polaznika programa za stručno usavršavanja aktivno u udrugama diplomaca, u klubovima Alumni IEDC-a, svake godine dobitnici priznanja Generali AAA su i diplomci iz inozemstva. Ovogodišnji dobitnici su, pred Darka Mikeca, Damatech (Slovenija) i Mioara Bolozan, direktorica marketinga tvrtke Whirlpool Rumunjska, Alexander Ryjov, s Predsjedničke ekonomske akademije na Sveučilištu Lomonosov iz Moskve, Rusija, te Alexey Minyaylo, direktor neprofitne organizacije 'Games of the Future' iz Rusije.

»Zašto Generali podupire ovakva priznanja? Zato što smo uvjereni da ovakva priznanja u prvi plan guraju pojedince koji svojim djelovanjem doprinose dobrobiti poslovnog okružja i društva u cjelini,« istaknuo je Gregor Pilgram, član uprave za financije tvrtke Generali CEE Holding i član stručnog povjerenstva za dodjelu priznanja.

IEDC-Poslovna škola Bled ima 15 klubova u raznim zemljama diljem svijeta, uključujući i jug Afrike, a u Sloveniji, vjerojatno i u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi, ima najdulju tradiciju i najrazgranatiju mrežu klubova. Prva tri kluba (u Sloveniji, u Hrvatskoj i u Rumunjskoj) su osnovana 1992. godine. Mreža diplomaca iste škole je odlična osnova za stvaranje novih poslovnih veza i traženje novih poduzetničkih i profesionalnih mogućnosti, a ponajprije predstavlja platformu za daljnji osobni razvoj pojedinaca. Predsjednica IEDC Alumni kluba Hrvatska je Anita Hukelj, Odvjetnički ured Anita Hukelj, koja ističe: „Želja nam je održati i unaprijediti kvalitetu aktivnosti, i sadržajnosti naših druženja. Nastavit ćemo razmjenu informacija, naših znanja i dijeliti iskustva kako su to činili naše kolege prije nas. Jednako tako isticati ću vrhunsku razinu IEDC kao izvora znanja i vještina neophodnih za brži razvoj i bolju budućnost, ne samo nas samih nego i cijelog društva. Naša je misija to činiti jer u regiji nitko to ne radi bolje, kvalitetnije, inventivnije i autentičnije od nas polaznika IEDC –Poslovne škole Bled.“

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox