Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Učinkovito nastavljanje obiteljskog posla

Majka je započela i imala potrebno ovlaštenje za vođenje posla od strane državnog tijela. Nalazi se pred mirovinom i posao bi trebali naslijediti brat i ja budući smo iste struke kao i majka, a koje su potrebne za nastavak djelatnosti. Moja vizija razvoja i odnosa u tvrtki i moga brata se bitno razlikuju i nikako ne uspijevamo pronaći zajednički jezik o tome kako dalje voditi tvrtku. Od kuda krenuti?


Pitanje je postavio čitatelj I.T. iz Slavonskog Broda, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika,Stipe Šola
Odgovor: Prekretnica poslovanja u tvrtkama događa se u vrijeme nastanka promjene bitnih uvjeta poslovanja. Ti uvjeti mogu biti eksterne prirode. Može ih kreirati samo tržište, zakonodavac koji nameće nove porezne obveze ili uvjete u pogledu ispunjavanja stručnih kriterija i sl. A u vašem slučaju radi se o značajnijim internim promjenama vezanim uz upravljačku strukturu. Upravljanje i vođenje tvrtke obiteljske strukture vlasništva i uprave zahtjevnije je negoli u situaciji kada su ta dva elementa odvojena...(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox