Agrokor osnovao mStart, jednu od najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj

Agrokor je izdvojio informatičke odjele svog koncerna u zasebnu tvrtku mStart i uložio je u nju 100 milijuna kuna, čime je nastala jedna od 10 najvećih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik.

Iz koncerna Agrokor su potvrdili kako je projekt pokrenut i da od njega očekuju velike uštede i stvaranje novog profita, no nisu željeli ulaziti u detalje. Ciljevi mStarta su unapređenje IT funkcija u Agrokoru, optimiziranje ulaganja u IT, dugoročne uštede i "želja da se IT  još više počne komercijalno ponašati", piše Poslovni dnevnik.

Poslovni nadalje piše kako nije poznato hoće li mStart nuditi svoje usluge na tržištu i konkurirati drugim hrvatskim IT tvrtkama poput Combisa ili će biti usmjeren na interne potrebe koncerna Agrokor.

U sljedećih mjesec do dva mStart bi trebao potpisati ugovore o pružanju IT usluga s dvadesetak najvećih Agrokorovih kompanija, poput Konzuma, Tiska, Zvijezde, Jamnice i Leda. Na taj način tvrtkama u koncernu informatika bi postala operativni trošak. Na čelu uprave mStarta je Mirko Laušić, koji je dosada bio na čelu koncernova IT odjela. Uz njega, novu će IT tvrtku voditi Ante Laušić, Mato Krpan, Tomislav Jukić i Ivan Tutić. (J.K.)

 

 

 

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 30. studenoga 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox