Prvi hrvatski trgovački lanac dobio predsjednicu Nadzornog odbora, radnici svog predstavnika

Nadzorni odbor PEVEXA na jučer  održanoj sjednici za predsjednicu Nadzornog odbora izabrao je Kristinu Prokš, a za njezinog zamjenika Damira Spudića, koji je i ranije obnašao tu istu funkciju.


Prokš je iskusna menadžerica nekoliko slavonskih tvrtki, ranije u rujnu je izabrana za članicu Nadzornog odbora (NO), a u utorak (28.09.2020.) je od ostalih članova izabrana na vodeću poziciju u NO.

Podsjetimo, Kristinu Prokš i Damira Spudića, iskusne menadžere na visokim upravljačkim pozicijama, izabrala je jednoglasno Glavna skupština održana 7. rujna 2020. na mandat od četiri godine.

Radnici imaju svog predstavnika u NO

Također, radnici PEVEXA izabrali su svog novog predstavnika u Nadzornom odboru. Naime, na izborima održanim 10. rujna 2020. radnici su kao svog predstavnika izabrali Eugena Perića, s liste kandidata skupine radnika, inače i povjerenika Sindikata trgovine Hrvatske u PEVEXU.

Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam izabran kao predstavnik radnika u NO. Podrška radnika je nešto što jako veseli i imponira, ali je i velika odgovornost i obaveza prema svim zaposlenicima. Drago mi je da su zaposlenici u samom vrhu prioriteta naše uprave, jer povećanje plaća za 42% u zadnje 4 godine ne viđamo niti u jednoj trgovini u Hrvatskoj., izjavio je povodom izbora Perić koji radi u PEVEXU već 20 godina. Uz to djeluje i u Zakladi PEVEX koja pomaže radnicima u teškim životnim situacijama.

Nadzorni odbor PEVEXA sada djeluje u punom sastavu.

Investicije se nastavljaju prema zadanom planu

Na istoj sjednici NO-a na kojoj je izabrana njegova nova predsjednica, predsjednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević i ostali članovi Uprave izvijestili su članove Nadzornog odbora o stanju Društva i njegovim daljnjim strateškim planovima. 

Unatoč korona krizi PEVEX nastavlja investiranje u širenje maloprodajne mreže s po dva nova prodajna centra godišnje u mjestima s više od 15.000 stanovnika.

Kako bi bili dostupniji još većem broju potrošača, bez dodatnog troška, pokreće se i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiraju se otvoriti do kraja godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2, a ostali u 2021. u nizu gradova.

Dva nova projekta koja smo realizirali ove godine na nekretninama u našem vlasništvu predstavljaju centri u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu smo napustili zakupljeni prostor i početkom listopada otvaramo novi centar u našem vlasništvu u ulici Petra Svačića. Nakon toga prodajni centar selimo i u Makarskoj., spomenuo je ovogodišnja ulaganja i predstojeće planove predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox