Sam svoj neprijatelj: Najveća prepreka karijeri je strah od neuspjeha

21/02/2012

Najveća prepreka u životu, kao i poslu je strah. Koči nas strah od neuspjeha, pogrešaka, šefova, klijenata, odluka…..a posljedica je da nikad ne ostvarujete svoj puni potencijal, piše profitiraj.hr.

Naravno, nijedna krajnost nije dobra, tako je vjerojatnije da ćete povlačiti nepromišljene poteze ako se ničega i nikoga ne bojite. Kako bi se uspješno nosili sa svojim strahovima i znali kada je vrijeme za akciju, pročitajte sljedećih pet savjeta.

Ponavljanje

Ako često radite nešto čega se bojite, primjetit ćete kako strah slabi. Ako vas je strah sklapanja dogovora s klijentima, pregovore i prodajni ciklus zamislite kao seriju manjih dogovora kako bi lakše podnijeli zaključenje posla.

Hrabrost

Ljudski mozak ne prepoznaje razliku između onog što se dogodilo i onog što samo zamišljamo. Ako stalno zamišljate prijeteće situacije u poslu, to će se odraziti i na vaše ponašanje u stvarnom životu. Naravno, vrijedi i obratno ako zamišljate sebe kao samopouzdanu i smirenu osobu.

Sve je relativno

Sljedeći put kad se nečeg uplašite usporedite taj strah s nečim što će ga učiniti trivijalnim.

Uživanje u strahu

Preuzimanje rizika u poslu slično je vožnji na roller costeru, s razlikom da možete sami upravljati. Prepustite se adrenalinu i uživajte u vožnji.

Pretvorite strah u nešto pozitivno

Strah nije ni pozitivna ni negativna emocija, već signal da je vrijeme za akciju.  Što se više nečega bojimo to nam naša podsvijest više signalizira da je vrijeme da se pokrenemo. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox