MOL: Pokušaji da se našteti našem ugledu protuzakoniti

Mađarska naftna i plinska grupa MOL odbacila je medijske navode da je ta kompanija manipulirala Ininim dionicama i optužbe o manipulaciji na tržištu.

Što se tiče aktualnih medijskih izvješća o navodnoj manipulaciji dionicama Ine, MOL čvrsto odbacuje sve optužbe o manipulaciji na tržištu, navodi se u priopćenju MOL-a.

MOL uvijek u potpunosti poštuje sve propise o tržištu kapitala i najbolju međunarodnu praksu, uključujući propise o trgovini dionicama i o objavi tih transakcija, ističu iz mađarske kompanije.

Aktualni pokušaji da se našteti MOL-ovu ugledu protuzakoniti su i potpuno neprihvatljivi, zaključuje se u pripćenju MOL-a.

To je priopćenje MOL-a uslijedilo nakon što su neki hrvatski mediji, pozivajući se na sadržaj prijave o tajnom kupovanju dionica Ine koju je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) poslala Državnom odvjetništvu, prenijeli da se u toj prijavi mađarski MOL sumnjiči za manipulacije tržištem.

Mediji pritom, pozivajući se na prijavu, navode da je MOL tajno preko svojih igrača kupovao dionice Ine skrivajući namjeru da žele preći 50 posto te da su tako obmanuli sve ulagače i utjecali na cijenu.

Prema sadržaju prijave koji je 'iscurio' u medijima, dionice Ine kupovao je i kontroverzni slovački tajkun Mario Hoffman.

Podsjetimo,Hanfa je početkom prošlog tjedna privremeno obustavila trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi do kraja prošlog tjedna, jer je utvrdila značajno trgovanje od strane nepoznatih inozemnih investitora te je zatražila relevantne podatke od nadležnih stranih regulatora, a jutros je produljila obustavu trgovanja dionicama Ine do kraja ovog tjedna. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox