Vlada RH i MOL postigli su sporazum o isplati dividende Ine

Kao rezultat konstruktivnih i otvorenih neposrednih razgovora između predstavnika Vlade RH i tvrtke MOL Plc., postignut je sporazum o prijedlogu za Godišnju skupštinu INA d.d. prema kojem bi kao dividenda bilo isplaćeno 50% dobiti Grupe INA iz 2010. godine, dok bi se preostalih 50% reinvestiralo u budućnost Ine.

 

Prema konsolidiranom i revidiranom financijskom izvještaju, ukupan iznos dividende dosegnuo bi prema tome 480,5 milijuna kuna, koji će se raspodijeliti dioničarima sukladno njihovom udjelu u kapitalu.

Nadalje, strateški partneri suglasni su oko toga da se INA dobro nosi s trenutnim izazovima u industriji te stoga njeno zadovoljavajuće poslovanje osigurava prihvatljiv temelj za isplatu dividende u iznosu od 50% dobiti. U duhu dobre suradnje, partneri su pomno razmotrili trenutno stanje u INI te se složili da je potrebno rezervirati sredstva za nastavak i izvršavanje ININIH investicijskih planova. Radi se o ulaganjima koja su ključna da bi INA postala jaka i uspješna predvodnica među hrvatskim kompanijama, na ponos svima. (PS/MJ)

 

Foto: www.ina.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox