Model univerzalne izvrsnosti - MUI: Pojednostaviti jednostavno!

23/10/2015

Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007 Milan Grković je sustav jednostavnih elemenata koji su sofisticirano povezani i omogućavaju postizanje željenih ciljeva na lak, jednostavan i brz način, oslobađajući skrivenu i potisnutu kreativnost pojedinaca. Model je dizajniran tako da za njegovu primjenu ne treba nikakvih posebnih (specijalističkih) znanja.
MUI je strateški i cjelovit model koji je dostupan i prihvatljiv svakom prosječnom pojedincu. On nema nikakvu ekskluzivnu primjenu samo za pojedine kategorije. Omogućava i „malim“ ljudima da postignu za njih dosad nezamislive rezultate i kvalitetniju poziciju u svom osobnom i radnom okruženju. Svaki prosječan pojedinac može naučiti uspješno primjenjivati ovaj model i time sustavno i kontinuirano stvarati nesagledive pozitivne posljedice (ishode) na svoj život i okruženje u kojem djeluje.
Neiskorištena kreativnost
Model univerzalne izvrsnosti - MUI su strukturirane aktivnosti koje uz dane procedure (upute) na lak, jednostavan i brz način dovode do postizanja svakog postavljenog cilja. Polazna osnova za takvu uspješnost Modela je doslovno trenutno oslobađanje potisnute kreativnosti pojedinca sustavnom uporabom umnih mapa, primjenom ključnih mekih vještina i sofisticiranom uporabom jednostavnih alata. MUI dokazuje da je svaki prosječan (pa čak i ispodprosječan) pojedinac kreativan, samo to ne zna manifestirati (činiti). Kreativnost je potisnuta i blokirana zbog sadašnjeg načina formalnog obrazovanja (linearno/ logično promišljanje). Primjenom ovog modela postižu se rezultati koji drastično premašuju rezultate koji se postižu klasičnim modelima djelovanja s obzirom na raspoloživost resursa kojima pojedinac i oblici zajedništva raspolažu. Takav spektakularan rezultat postiže se sinergijom različitih novih znanja, vještina i ponašanja, a najviše „probuđenom“ i oslobođenom kreativnošću pojedinaca pomoću umnih mapa i uporabom odgovarajućih alata. Model univerzalne izvrsnosti - MUI je postizanje izvrsnosti u bilo kojoj problematici primjenom ključnih mekih vještina, pomoću umnih mapa i uporabom alata koristeći princip kreativne mehanike. To je sustav davanja odgovora na naše događaje s ciljem postizanja izvrsnosti.. (PS/SŠ)

 

Naslov članka: Model univerzalne izvrsnosti - MUI: Pojednostaviti jednostavno! 

Autor: Milan Grković

Izvor: Poslovni savjetnik br.95, str.22-23

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox