Ergo - novi osiguravajući brand u Hrvatskoj

16/10/2012

Victoria životno osiguranje d.d. i Victoria osiguranje d.d. preimenovani su u Ergo životno osiguranje d.d. i Ergo osiguranje d.d. Oba društva su podružnice ERGO Austria International AG, člana međunarodne osiguravajuće grupacije Ergo Insurance Group.

Odluka o promjeni naziva društava temeljena je na strateškom cilju Grupe da uspostavi brand Ergo na svim operativnim tržištima u Europi, te promijeni u vlasničkoj strukturi iz prosinca 2011, kojom je Ergo Austria International AG preuzelo je manjinske udjele koje Österreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft imalo u osiguravajućim društvima Victoria-Volksbanken u Austriji te Središnjoj i Istočnoj Europi.

Ergo Grupa je u Hrvatskoj prisutna od 2008. s društvom Victoria životno osiguranje, te od 2009. s društvom Victoria osiguranje d.d., koja uglavnom nude proizvode životnih osiguranja, osiguranja od posljedica nesretnog slučaja, osiguranja imovine i osiguranja kućanstva. Njihov glavni prodajni partner je Volksbank d.d.

Zamjena branda Victoria brandom Ergo dio je strategije Grupe da na svim tržištima posluje pod jednim brandom. Poslovanje pod novim brandom omogućit će nam proširenje postojećih prodajnih kanala, kao i otvaranje novih alternativnih prodajnih kanala, objašnjava Žarko Fatović, predsjednik Upravne Ergo životnog osiguranja d.d.

Drugi cilj promjene branda je afirmirati Ergo kao osiguravajuće društvo koje predstavlja veću transparentnost i razumijevanje prema svojim kupcima, zaključio je Fatović. (ps/jk)

 

 

 


 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox