Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Strategija sukcesije biznisa

Približavam se pedesetoj godini i zdravstveni me događaj tjera da promislim o prenošenju moga i ženinog obiteljskog biznisa na djecu. Nisam siguran kako da to izvedem. Literature na hrvatskom skoro da i nema, a priče mojih kolega su vrlo različite (i različiti su uspjesi). Savjet je zatražio čitatelj iz Zagreba, a najbolju uputu dat će mu stručni savjetnik za obiteljski biznis časopisa Poslovni savjetnik, Vedran Kraljeta.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: U mnogim obiteljskim biznisima u nas, još uvijek se na prijenos biznisa više gleda kao na događaj s kratkom pripremom, nego na višegodišnji proces, koji traži od 3 do 5 godina da bi uspio. Naravno da zdravstveni pritisci mogu značajno skratiti ovaj period. Svaki je obiteljski biznis jedinstven, pa dakle i strategija sukcesije biznisa, dobra za jednu obitelj, ne mora dati dobre rezultate u drugoj obitelji...(LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik
Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox