Googleova bitka s Facebookom: Dva asa iz rukava

18/05/2011

Iako toga možda još niste svjesni, Facebook zna tko ste, što radite, tko su vaši prijatelji i što se vama sve sviđa. Na temelju tih podataka oni vama pokazuju što da činite, kupujete ili radite na internetu. Sugestije vam stižu čak i prije no što sami poželite potražiti tu istu stvar uz pomoć Googlea, piše posao.hr. Facebook je možda dobio bitku, ali ne i rat. Google se još uvijek ne predaje.

 

Prva stvar koju je Google najavio je nova društvena mreža ''Google +1''. Tom bi se društvenom mrežom prikupljale informacije za bazu podataka koje bi Google vrlo vješto iskorištavao. Kolike se nade polažu u novu društvenu mrežu govori i informacija da je Lary Page nedavno svojim zaposlenicima najavio da će im bonusi ovisiti upravo o uspjehu iste.

Drugi as koji će Google izvući iz rukava je skeniranje Inboxa korisnika Gmaila kako bi se otkrila elektronska pošta iz drugih društvenih mreža, a potom korisnici pitali žele li ''poboljšati svoj Google doživljaj'' povezujući svoj račun s ostalim uslugama. Cilj je prikupiti podatke i napraviti još jednu kopiju grafičkog prikaza podataka temeljenu na tuđoj bazi. (SJ)

 

Izvor: www.posao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox